Het traineeship

Hét traineeship in foodservice

Het programma

Het traineeship duurt 20 maanden en begint in april 2020 met 6 HBO- en WO-talenten.

Het programma bestaat uit drie met elkaar verbonden onderdelen: persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijke ontwikkeling en het ontdekken van de organisatie. Tijdens het hele traineeship krijg je begeleiding van een persoonlijke coach, mentor en praktijkbegeleider en vinden er onder andere inspiratielabs, werkbezoeken, spiegel- en intervisiesessies plaats.

Kick-off: passie proeven

De Kick-off is de gezamenlijke start van het traineeship. Tijdens deze aftrap leer je de trainees en andere betrokkenen kennen en kom je samen meer te weten over het hele programma.

Hart voor jezelf (persoonlijke ontwikkeling)

In dit onderdeel leer je jezelf beter kennen en effectiever handelen als basis voor je persoonlijk leiderschap. 'Hart voor jezelf' bestaat uit 4 modules:

Daarnaast is er regelmatig gelegenheid voor coachingsgesprekken.

Hart voor je vak (vakinhoudelijke ontwikkeling)

In dit onderdeel verdiep je je in jouw vakgebied. Dit valt mooi samen met het ontdekken in de praktijk. 'Hart voor je vak' bestaat bijvoorbeeld uit expertsessies, games om praktijkdilemma’s te simuleren en college geven aan je collega’s.

Hart voor Sligro Food Group

Hart voor Sligro Food Group (de organisatie ontdekken)

Binnen dit onderdeel maak je uitgebreid kennis met Sligro Food Group. Denk aan sessies met de directie over toekomstplannen, meet & greets met sleutelfiguren, een meeloopstage en een project om samen met je mede-trainees een procesinnovatie te ontwikkelen.

Volg je Hart (integratie van alle onderdelen)

Tijdens het laatste onderdeel van je traineeship verbinden we de inzichten en ervaringen uit de verschillende onderdelen met elkaar. Dat doen we onder andere met intervisie, mentoring en spiegelsessies. De trainingen en workshops binnen dit onderdeel zijn vooral gericht op fun, actie en ervaring opdoen.

Opdrachten

Tijdens het traineeship kom je te werken in impactvolle rollen waarmee je de organisatie beter leert kennen. We dagen je actief uit om jouw achtergrond in data, supply chain of commercie in te zetten voor het verbeteren en versterken van Sligro Food Group. Daarnaast ga je met verschillende opdrachten ook proeven van andere vakgebieden. Voorbeelden van mogelijke opdrachten zijn:

Gedurende het traineeship krijg je steeds meer inspraak en verantwoordelijkheid voor de invulling van het programma. Waar de eerste opdracht je ‘aangeboden’ wordt, ga je voor de laatste opdracht zelf op zoek naar een aansluitende opdracht.

Koen Slippens
Sligro Food Group is een prachtbedrijf als je jezelf verder wil ontwikkelen en je talent en passie wil inzetten om het nog beter te maken. Food gaat over lekker, Food gaat over gezond, Food gaat over genieten, Food gaat over omgaan met de aarde, Food gaat over dierenwelzijn, Food gaat over veiligheid, Food gaat over technologie en Food gaat over data. Als dit jou aanspreekt, dan is Sligro Food Group, als toonaangevende marktleider in de Benelux, de hemel op aarde. We zoeken mannen en vrouwen met lef, passie, ondernemerschap, inhoud en professionaliteit. Ik hoop je te ontmoeten in ons nieuwe en ‘smaakmakende’ traineeprogramma.
Koen Slippens- CEO Sligro Food Group

Hoe word ik trainee bij Sligro Food Group?

Heb je interesse in een traineeship bij de marktleider in foodservice? Volg de volgende stappen van het sollicitatieproces:


Inhousedag

Ervaar Sligro Food Group als werkgever tijdens onze inhousedag!

Heb je interesse, maar wil je eerst een kijkje nemen? Schrijf je dan in voor onze inhousedag in het voorjaar van 2020. Tijdens deze dag proef je de sfeer en cultuur en maak je kennis met de diverse bedrijfsonderdelen. De perfecte gelegenheid om in één dag kennis te maken en te ervaren wie we zijn als werkgever.Voor wie: profielen

Sligro Food Group maakt in een hoog tempo enorme en boeiende ontwikkelingen door. Wij zoeken daarom trainees binnen de vakgebieden data / supply chain en commercie.

Data / supply chain

We zijn net begonnen aan, of staan aan de vooravond van verdere internationalisering, de intensieve samenwerking met Heineken, een SAP-integratie en het toekomstklaar maken van het grootste B-to-B bezorgservicenetwerk van Nederland. We bereiden ons voor op verdergaande mechanisering in logistiek en pakken de uitdagingen aan op het gebied van duurzaam transport. Bij Sligro Food Group komt het allemaal samen.

Als trainee data / supply chain...

Commercie

Ook de commerciële wereld van eten en drinken is aan verandering onderhevig. In B-to-B foodservice is éénmalig scoren niet voldoende. Wij zijn de lifeline van onze klant, want voor zijn business is hij afhankelijk van onze prestatie. Dat is een grote verantwoording en vereist commerciële topsport. Vanuit verschillende specialismen zoals inkoop, sales en marketing willen we elke dag in het hart van onze klanten zitten. Met méér dan 1 miljard euro omzet via de ‘nieuwe economie’ komen bij Sligro Food Group big data en commercieel buikgevoel samen.

Als trainee commercie...

Wie we zoeken

Voor beide profielen zoeken we jonge professionals met maximaal één jaar werkervaring en een goede, onderbouwde motivatie voor Sligro Food Group.

Als trainee snap je wat mensen en organisaties beweegt en heb je zin om échte veranderingen te managen. Dit kan vanuit verschillende invalshoeken. Bijvoorbeeld vanuit een expertrol met een dosis analytische skills of vanuit out-of-the-box denken om digitale innovatie te versnellen. Daarnaast kun je goed samenwerken en teams in beweging brengen.

De verwachting is dat je de complexe inhoud snel eigen maakt en door middel van analytische vaardigheden, klantgerichtheid, leiderschap en overtuigingskracht bijdraagt aan het bewerkstelligen van verandering. Kortom: veel verantwoordelijkheid.

Gewenste competenties:

Na je traineeship kun je doorstromen in generalistische én specialistische functies.


Wat we je bieden

Wat we je bieden

Als trainee ga je werken en leren tegelijk. Daar staat natuurlijk ook wat tegenover:

  • Een startsalaris van €2.500 als je een HBO diploma hebt en €2.750 met een WO diploma (bruto per maand).
  • Bij een goede beoordeling na het 2e project/functie/positie krijg je salarisverhoging.
  • Een laptop en mobiele telefoon.
  • 8% vakantiegeld en pensioenopbouw bij de Stichting Pensioenfonds Sligro Food Group.
  • 25 vakantiedagen.
  • Personeelskorting bij Sligro: je krijgt 10% korting op al je aankopen (met een maximum van €10 korting per week).

Carrière­perspectief

Na 20 maanden, 3 diverse opdrachten en alle verschillende onderdelen heb je veel duidelijker voor ogen waar je kracht ligt en in welke richting je verder wil. Na je traineeship krijg je de mogelijkheid om uit te stromen in een specialistische of managementfunctie, sowieso een sleutelrol in de organisatie waarbinnen je direct impact hebt en kunt innoveren. Voorbeelden van mogelijke uitstroomfuncties zijn:

Vragen? Stuur Anke een mail of appje

Anke